Ma van a magyar dal napja!

Kelt: 2013.09.08

Ma van a magyar dal napja! Ma van a magyar dal napja: tíz vidéki, két határon túli településen (Kassán és Sepsiszentgyörgyön), illetve a főváros tizennégy helyszínén lesznek koncertek az idei, immár hatodik rendezvénysorozaton.

Az ünnepi megnyitó délután lesz a magyar dal idei fővárosában, Békéscsabán, ahol a Békés megyei diákkórus Presser Gábor, a rendezvénysorozat megálmodója vezetésével fog énekelni. Két színpadon lesznek koncertek, játszik mások mellett a Dirty Slippers, a Black-Out és Hevesi Tamás is. Békéscsabától nem messze, Gyulán is lesznek programok vasárnap.
   
További vidéki helyszín Zalaegerszeg, Tata, Boldog, Szombathely, Eger, Hévíz, Salgótarján és Zsira. A fővárosban programokok lesznek a Bem Rockparton, a RaM-kertben, a Blokk alkotói közösség épületében, az Óbudai Társaskörben, a Kobuci kertben, az Akvárium Klubban, az R33-ban, a Duna Palotában, a Budapest Jazz Clubban, az újpalotai Fő téren, a Fonó Klubban, a Rocktogonban és a Múzeumkertben.

A Vígszínházban a negyven évvel ezelőtt bemutatott musical, a Presser Gábor és Adamis Anna által Déry Tibor szövegeinek felhasználásával írt Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról jubileuma, a Popfesztivál 40 című darab áll a középpontban.
   
A vidéki programok többsége ingyenes, a fővárosban olcsó belépőkkel várják az érdeklődőket.

A magyar dal napját Presser Gábor kezdeményezésére először a 2008-as Sziget fesztivál mínusz egyedik napján rendezték meg. A következő esztendőtől szeptember második vasárnapján tartják, és országos rendezvénnyé vált az esemény. Tavaly mintegy 40 ezren látogatták a magyar dal napja koncertjeit.
Forrás: MTI

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Popfesztivál 40 a Magyar Dal Napján! Jegyvásárlás itt!
A Vígszínház a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című előadás 40 éves jubileuma kapcsán készül egy meglepetéssel 2013. szeptember 8-án.
Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról és A padlás musical Egerben!
Presser musicalekkel készül a Gárdonyi Géza Színház az egri musical rajongóknak a 2013/2014-es évadban!
Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról a Budapesti Kongresszusi Központban! Jegyek itt!
2015. április 22-én a Budapesti Kongresszusi Központban lesz látható a Pannon Várszínház előadásában a legendás Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról musical. Jegyek itt!
Mamma mia film a TV2-n a hétvégén!
A legendás film a TV2-n lesz látható, míg a musical Bécsben debütál! Részletek lentebb!
Két pályázat érkezett a Vígszínház, és négy a Budapesti Operettszínház vezetésére
Két pályázat érkezett a Vígszínház, és négy a Budapesti Operettszínház vezetésére a hétfői határidőig; az MTI értesülése szerint a prózai színház vezetésére Eszenyi Enikő és Balázs Péter, a zenésére Kerényi Miklós Gábor mellett még 3-an pályáztak!
Megváltozott a Pesti Broadway Fesztivál időpontja!
2013-ban sem marad el a Budapesti Operettszínház, szokásos Évadnyitó fesztiválja a Pesti Broadway Fesztivál.
Szilveszter a Vámpírral! - Vámpírok bálja musical Szilveszter
2015. december 31-én Szilveszteri Vámpírok bálja! Jegyek és infók lentebb!
Rebecca musical jegyek itt - Lévay Szilveszter új musicalje a Budapesti Operettszínházban!
Lévay Szilveszter Rebecca musicalje a Budapesti Operettszínházban látható Vágó Bernadett, Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt, Szulák Andrea, Janza Kata, Polyák Lilla, Bálint Ádám és Vágó Zsuzsi főszereplésével. Jegyek és infók lentebb!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x