A Levi's farmer születéséről készül musical - A Farmerkirály - Jegyek és szereplők itt!

Kelt: 2022.03.25

A Levi's farmer születéséről készül musical - A Farmerkirály - Jegyek és szereplők itt! A Pesti Broadway Alapítvány bemutatja: Jávori Ferenc- Müller Péter Sziámi – Kállai István és Kállai Gábor LEVIS STORY: A Farmerkirály llezmer musicaljét a világ legismertebb nadrágjának megszületéséről 2022. augusztus 26-27-én a Fertőrákosi Barlangszínházban.

A Pesti Broadway Alapítvány bemutatja: Jávori Ferenc- Müller Péter Sziámi – Kállai István és Kállai Gábor LEVIS STORY: A Farmerkirály llezmer musicaljét a világ legismertebb nadrágjának megszületéséről 2022. augusztus 26-27-én a Fertőrákosi Barlangszínházban.

Az ország első klezmermusicalje Levi Strauss életéről a magyar klezmer világhírű legendájától, a Kossuth-díjas Jávori Ferenc "Fegyá”-tól a nyár nagy barlangszenzációjának ígérkezik. Először látható történet a farmerkirályról, Levis Story címmel vérpezsdítő ritmusokkal, vidám és fájdalmas dallamokkal, kalandokkal, egy nagy szerelemmel – Szabó P. Szilveszter, Szulák Andrea, Kerényi Miklós Máté, Kardffy Aisa, Horváth Dani, Cservenák Vilmos és Keller Márton főszereplésével.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

A vitorlavászonból készült nadrág, a cowboyok, állattenyésztők, aranyásók munkaruhajából vált a szabadság, a lázadás jelképén át divatcikké, időtlen legendává, amely most újraéled. Hogyan is született meg az ötlet? Levi Strauss, a németországi zsidó származású fiatalember bevándorlóként érkezett 18 évesen Amerikába. A fiatal fiú az állampolgárság megszerzését követően San Franciscóban nyitott ruházati üzletet. Majd elkezdett fémszegecsekkel ellátott nadrágokat árulni. Egy mai napig élő mítosz szerint a gyártó és kitaláló úgy mutatta be a Levi’s Jeans eltéphetetlenségét, elnyűhetetlenségét, minőségét, hogy két lóval ellenkező irányba húzatta a nadrágokat. A ruhadarabok persze nem szakadtak el. Így került 1886-ban Levi’s nadrágok övrészére a kétlovas embléma.

Müller Péter Sziámi szövegeivel Kállai Gábor és Kállai István darabja alapján készül az izgalmas előadás, amely bemutatja, hogyan született meg a farmernadrág ötlete egy kis német falutól indulva New Yorkon keresztül az aranyásók városáig tartó úton egy fiatalember sorsát követve. A díszlettervező Rákay Tamás, a jelmeztervező Horváth Kata, a koreográfus Király Béla. A Levis Story - A farmerkirály című musical a Kossuth-díjas, kiváló művész, azaz „KERO” rendezésében debütál.

Szereposztás:

Davidovics rabbi - Szabó P. Szilveszter

Lőb/Levi -  Kerényi Miklós Máté 

Rebeka, Levi édesanyja - Szulák Andrea

Maila, Levi húga - Kardffy Aisha

Georg - Horváth Dani

Seriff - Cservenák Vilmos

Slomó - Keller Márton    

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Mária evangéliuma 2022-ben Győrben, Kaposváron és Budapesten - Jegyek itt!
Kettős szereposztásban lesz látható a Mária evangéliuma 2022-ben Budapest, Győr és Kaposvár színházaiban. Jegyek és szereplők itt!
ABBA show 2023-ban az Arénában Budapesten - Jegyek itt!
THE SHOW: A TRIBUTE TO ABBA 2023. február 10.-én Budapesten a Papp László Sportarénában lesz látható!
Made in Hungaria - Fenyő musical a Tihanyi Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
Made in Hungaria - Fenyő musical a Tihanyi Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
Két új bemutató is lesz a 2023/2024-es évadban az Operettszínházban!
Somossy Károly cirkusz-, orfeum- és varietéigazgató életéről szóló új nagyoperett, Az Orfeum mágusa, valamint Frank Wildhorn Carmen című musicalje is szerepel a Budapesti Operettszínház jövő évi évadában - hangzott el a 2023/24-es ...
Musical készült Tina Turner életéről! Jegyek itt!
Musical készült Tina Turner életéről! Jegyek itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x