Kihirdették a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 2023-as műsorát!

Kelt: 2022.12.13

Kihirdették a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 2023-as műsorát! Kihirdették a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 2023-as műsorát!

Változatos, műfajilag is sokszínű programmal várja a közönséget következő évadában, június elejétől egészen augusztus végéig a mórahalmi Patkó Lovas és Szabadtéri Színház.

Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester az évadot bemutató keddi sajtótájékoztatón elmondta, minden korábbinál színesebb műsorszerkezettel, változatosabb kulturális kínálattal várja jövő nyáron Mórahalom az ide érkező vendégeket és a helybélieket. A programot igyekeztek úgy összeállítani, hogy mindenki találjon számára vonzó produkciót - közölte a politikus, hozzátéve, a meghirdetett műsor alapján bíznak abban, 25-28 ezer néző látja majd a nyári előadásokat.  A polgármester hangsúlyozta, határ menti pozíciójából adódóan évente több százezeren látogatnak el Vajdaságból turisztikai vagy kulturális programokra Mórahalomra, s a vendégek között a magyar mellett az utóbbi években egyre többen vannak a szerb anyanyelvűek is.

Az évad június 10-én a Zámbó Jimmynek emléket állító musicallel indul, majd Ray Cooney és John Chapman fergeteges vígjátékát, a Kölcsönlakást láthatja a közönség. Az elmúlt évek egyik legnagyobb színházi sikere Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián Molnár Ferenc regénye alapján készült A Pál utcai fiúk című musicalje, melyet június 17-én mutatnak be Mórahalmon.

Június 22-én az Omega együttes 21 slágere csendül fel a Gyöngyhajú lány balladája című produkcióban, melyen a színpadi látványról az Experidance művészei gondoskodnak. Másnap Lehár Ferenc egyik legnépszerűbb operettje, a Cigányszerelem látható a Rátonyi Róbert Színház vendégjátékaként. Június 25-én a Turay Ida Színház vendégszerepel Mórahalmon a Térden állva jövők hozzád című zenés vígjátékkal. A hónap végén látható Huszka Jenő Lili bárónő című operettje, majd július 1-jén Jean de Létraz Tombol az erény című vígjátéka.

A programban két koncert is szerepel: június 29-én a Neoton Familia Sztárjait, július 2-án a Republic zenekart láthatja és hallhatja a közönség.

2015 óta rendkívül népszerűek Mórahalmon a Pintér Tibor vezette Nemzeti Lovas Színházzal együttműködve életre hívott produkciók. Július közepén ezek közül elsőként az operettirodalom egyik legnépszerűbb alkotása, a Csárdáskirálynő látható. Július 21-én a János vitéz című rockoperát, majd a Kincsem című családi musicalt tűzik műsorra. Az elmúlt évadokban közönség sikert aratott a Rómeó és Júlia koncertváltozata, melyet július 28-án játszanak. Szorosan kötődik a környékhez a legendás alföldi betyár, Rózsa Sándor története, ezt mutatja be látványos lovasjelenetekkel a társulat augusztus elején látható darabja. Demjén Ferenc népszerű slágerei adják a gerincét a Szabadság vándorai című új magyar musicalnek, melyet a mesés keletet idéző Aladdin követ. Az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án Szent László lovagkirály legendája elevenedik meg Mórahalmon, majd népi zenés játékként látható Lúdas Matyi története. Új produkcióként mutatják be a Herkules mesemusicalt augusztus 25-én. Az évadot a betörhetetlen vadlóról szóló Szilaj című családi musical zárja.

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

BEST OF DOLHAI koncert 2023-ban Budapesten! Jegyvásárlás itt!
2023. július 20-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpad ad otthon a különleges koncertnek. Természetesen sztárvendégekben sem lesz hiány.
Mamma Mia musical Tokajban a Fesztiválkatlanban 2023-ban - Jegyek itt!
A Mamma Mia musical 2023. július 28-án Tokajban a Tokaji Fesztiválkatlanban lesz látható! Jegyvásárlás itt!
Menopauza musical a Veresegyházi Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
A Menopauza 2024. július 29-én és 30-án Veresegyházon a Mézesvölgyi Nyár Szabadtéri Színpadon lesz látható.
Mária evangéliuma Kecskeméten - Jegyek itt!
Mária evangéliuma rockopera koncert 2024. március 23-án Kecskeméten a Nagytemplomban. Jegyek itt!
MÁZS 50 - Mészáros Árpád Zsolt születésnapi koncert - Jegyek itt!
Dolhai Attila, Janza Kata, Szinetár Dóra, Vágó Bernadett és még sokan mások fellépnek a MÁZS 50 koncerten. Mészáros Árpád Zsolt 50 éves sszületésnapi koncertjére jegyek már kaphatóak!
Szállj fel szabad madár koncert Varga Miklóssal Vácon - Jegyek és fellépők itt!
Szállj fel szabad madár koncert Varga Miklóssal Vácon - Jegyek és fellépők itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x