Magyar és világirodalmi klasszikusokkal találkozhatunk Szatmárnémetiben!

Kelt: 2022.09.29

Magyar és világirodalmi klasszikusokkal találkozhatunk Szatmárnémetiben! Magyar és világirodalmi klasszikusokkal, valamint sok zenével indítja az új évadát a szatmárnémeti Harag György Társulat

Magyar és világirodalmi klasszikusokkal, valamint sok zenével indítja az új évadát a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, amely a saját bemutatók mellett számos vendégelőadással várja közönségét - közölte az erdélyi színház.

Az évad első bemutatójaként Nagy Regina rendezésében színre viszik a Légy jó mindhalálig című musicalt. A produkcióban a 18 színművész mellett 18 gyermekszínész is színpadra lép.
   
A Petőfi-emlékév részeként Béres László állítja színpadra A helység kalapácsa című eposz-paródiát, amely Czári Tibor zenéjének köszönhetően szintén zenés produkció lesz. Ezt követően a társulat egykori tagja, Márkó Eszter fogja rendezni a Hegedűs a háztetőn című musicalt.   

A komolyabb műfajú előadások kedvelőit a szatmárnémeti színház bérletcserében érkező, választható előadások mellett három saját bemutatóval is várja. Botos Bálint egy igencsak aktuális, a világháborús időszak okozta gazdasági válságot és annak minden problémáját idézi meg a Kasimir és Karoline című előadásban. Szardar Tagirovszkij, a társulat alkalmazott rendezője az évad végén állítja színpadra Brecht Jóembert keresünk (A szecsuáni jólélek) című drámáját.     

Bérletcsere keretében Szatmárnémetibe érkezik a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Tóték című előadása, illetve az Amikor telihold ragyog a turkáló felett című produkció. Székelyudvarhelyről a Száll a kakukk fészkére, Nagyváradról pedig Az öngyilkos című előadás lesz látható Szatmárnémetiben.     

A társulat két stúdióelőadás bemutatását is tervezi. Radnóti Miklós írásaiból Kovács Éva rendezi a Dögölj meg, dögölj meg hát világ. című Radnóti-estet, Lendvai Zoltán pedig Varga Lóránd Interaktív című írásának ősbemutatóját rendezi meg Szatmárnémetiben az európai uniós forrásokból megújuló Ács Alajos Stúdió újraavatására készülve.     

A tervek szerint a Harag György Társulat szervezi meg az idei Interetnikai Színházi Fesztivált, amelyre több mint 15 produkció érkezik majd Románia kisebbségi (magyar, német, zsidó és roma) színházi műhelyeiből.

 

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x