Önálló társulattá szerveződtek az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció erdélyi előadói!

Kelt: 2023.03.23

Önálló társulattá szerveződtek az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció erdélyi előadói! Önálló társulattá szerveződtek az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció erdélyi előadói, készítői, akik március 15-re egy újabb nagyszabású produkcióval készültek.

A sepsiszentgyörgyi Sepsi Arénában tavaly több teltházas előadást is megélt produkció készítői az MTI-nek küldött csütörtöki közleményükben azt írják, hogy a döntés mögött a társulat összetartása áll, valamint az, hogy új élményeket adjanak a közönségnek.
   
A Székelyföldi Nagyprodukció Társulatot az első székelyföldi István, a király előadás szólistái, rockzenekara, szimfonikusai, kórustagjai, táncosai, valamint alkotói és szervezőcsapata alkotja. Tagjai kisebb-nagyobb zenés, színházi előadásokkal készülnek, és az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció is része marad repertoárjuknak.
   
Első előadásuk március 15. szellemében készül Rabok legyünk vagy szabadok címmel, a zenés és verses összeállítás a magyar hősök előtt tiszteleg, és a sepsiszentgyörgyi március 15-i rendezvénysorozat záróeseményének szánták. Március 16-án délután két időpontban is láthatjt a közönség a Tamási Áron Színház nagytermében.
   
A közlemény szerint az előadás illeszkedik a Petőfi 200 emlékévhez, a repertoárban Petőfi-versek hangzanak el szavalatként és megzenésítve egyaránt, de néhány Kormorán-szerzemény, valamint az István, a király rockopera kiemelkedő dalai is hallhatók lesznek. Az ünnepi koncerten közreműködött a Sepsi Kamarazenekar, a Kincskeresők Néptáncegyüttes és a VOCES Kórus.
 
Az István, a király rajongóknak jó hír, hogy az idén 40 éves előadás a nyáron is látható lesz! Részletek lentebb!

 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

40 éves jubileumi István, a király koncert 2023-ban a Tokaji Fesztiválkatlanban - Jegyek itt!
40 éves jubileumi István, a király koncert 2023-ban a Tokaji Fesztiválkatlanban - Jegyek itt!
Duplázik az István, a király 2023-as budapesti Aréna előadása - Jegyek itt!
Duplázik az István a király 2023-as budapesti Aréna előadása - Jegyek itt!
Made in Hungaria - Fenyő musical a Tihanyi Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
Made in Hungaria - Fenyő musical a Tihanyi Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
Két új bemutató is lesz a 2023/2024-es évadban az Operettszínházban!
Somossy Károly cirkusz-, orfeum- és varietéigazgató életéről szóló új nagyoperett, Az Orfeum mágusa, valamint Frank Wildhorn Carmen című musicalje is szerepel a Budapesti Operettszínház jövő évi évadában - hangzott el a 2023/24-es ...
Musical készült Tina Turner életéről! Jegyek itt!
Musical készült Tina Turner életéről! Jegyek itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x