Shrek musical Budapesten és Bécsben - Jegyek itt!

Kelt: 2015.02.10

Shrek musical Budapesten és Bécsben - Jegyek itt! A legendás mozifilm 2015-ben színpadon elevenedik meg! 2016-tól pedig Budapesten látható a Papp László Sportarénában.

Hamarosan Budapesten de előtte még Bécsben debütál a Shrek musical. A Shrek musical zenéjét Jeanine Tesori írta, szövegét pedig David Lindsay-Abaire, a musical alapjául William Steig 1990-ben megjelent könyve valamint az ebből készült 2001-es DreamWorks film produkció szolgált, a darab bemutatója Seattle-ben volt 2008 augusztusában.

A szokatlan főhősről, egy furcsa, ijesztő ám óriási szívvel rendelkező zöld szörnyről szóló történet a zenés színház színpadán is jól megfelelt, így igaz kisebb változtatásokkal, de a Broadwayn is bemutatták 2008 decemberében. A musical nagy sikernek örvendhetett így 2010-ben turnéra indult az Egyesült Államokban, sőt Izraelbe is ellátogatott. A független külföldi színházaknak jogukban áll saját változatban színpadra vinni a showt, erre az első példa volt az Izraeli bemuatató.

A Browdwayn 2010. januárig játszották a darabot, addig az előzetesekkel együtt 478 előadást élt meg a musical, de hiába kapott jó kritikákat végül nem térült meg a kezdeti beruházás, ezért lekerült a repertoárról.

A legendás Broadway siker hamarosan magyar nyelven is bemutatásra kerül, azonban addig még sokat kell várnunk. A rajongóknak azonban jó hír lehet, hogy 2015. március 16-22. között 10 előadás erejéig a sokak által kedvelt ogre története Bécsben elevenedik meg újra. 

A bécsi előadást követően 2016. május 29-én Budapesten a Papp László Sportarénában Szente Vajk rendezésében kerül bemutatásra magyar nyelven a Shrek musical. A Shrek szerepsoztását még nem hirdették ki, de az előadásra már árulják a jegyeket! Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

We Will Rock You musical az Operettszínházban?
A magyar közönség azonban még nem láthatta a darabbot Budapesten. A 2015/2016-os évadban azonban lehet, hogy végre lehetőség nyílik rá.
Nem a messiás musical - Budapest - Jegyek itt!
2015. május 31-én lesz látható a Papp László Sportarénában a Nem a messiás (csak egy nagyon haszontalan fiú) című előadás a Monty Python: Brien élete című film alapján. A jegyvásárlás már elindult. Musical sztárok is szerepet kaptak az előadásban.
José Cura és Mahó Andrea koncertezik 2015-ben az Arénában - Jegyek itt!
José Cura 2015-ben Budapesten koncertezik két ismert musicalsztárral. Mahó Andrea - José Cura - Miller Zoltán, három prémium kategóriás művész, három csodálatos hang, három csodálatos ember! A fantasztikus zenei alapot a Hungarian Studio Orchestra biztosítja.
A
Közreműködik: Borbély Richárd, Simon Boglárka, Détár Enikő, Gallusz Nikolett, Ladinek Judit
Made in Hungaria musical EXTRÁKKAL Szilveszterkor Budapesten - Jegyek itt!
A Made in Hungaria szilveszteri előadásban meglepetésekkel is készülnek a közönségnek!
István, a király kiállítás és Aréna előadás is lesz 2023-ban!
Nagyszabású programsorozattal, a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik az István, a király című rockopera bemutatásának 40. évfordulóját jövőre.
Magyar és világirodalmi klasszikusokkal találkozhatunk Szatmárnémetiben!
Magyar és világirodalmi klasszikusokkal, valamint sok zenével indítja az új évadát a szatmárnémeti Harag György Társulat
WEBBER – Requiem, Örök Világosság az Operettszínházban - Jegyek itt!
WEBBER – Requiem, Örök Világosság az Operettszínházban!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x