Aranylabdás költészet – verslemez a Puskás, a musical színészeivel

Kelt: 2021.11.01

Aranylabdás költészet – verslemez a Puskás, a musical színészeivel A Puskás, a musical szereplői különleges kiadvánnyal készültek. A 28 verset tartalmazó CD egy igazi újdonság.

A Puskás, a musical minden alkotója számára fontos a magyar nyelvi kultúra védelme és ápolása. Tizennégy az előadásban is játszó színművész összesen huszonnyolc magyar verset mond ezen a lemezen a magyar irodalom legfontosabb költőitől, azok legszebb versei közül. Aranylabdás költészet a címe a válogatásnak, utalva ezzel egyszerre a magyar irodalom egyediségére és kiválóságára, másrészt a Puskás, a musical főszereplője, Puskás Ferenc fényes labdarúgó pályafutására.

A lemezre Kosztoláyni Dezső, Juhász Gyula, Arany János, Petőfi Sándor, Berzsenyi Dániel, Kisfaludy Károly, Tompa Mihály, Kölcsey Ferenc, Csokonai Vitéz Mihály, Radnóti Miklós, Arany János, Kazinczy Ferenc, Móra Ferenc, Ady Endre, Mikes Kelemen művei kerültek fel. A cinege cipőjétől A walesi bárdokon át Zrínyi daláig mindenki megtalája a kedvencét a lemezen.

A magyar irodalom legszebb verseiből válogatott összeállítást Gubik Petra, Náray Erika, Ember Márk, Bakos-Kiss Gábor, Barát Attila, Berettyán Nándor, Chajnóczki Balázs, Cseke Péter, Fehér Tibor, Imre Roland, Károlyi Krisztián, Nagy Sándor, Nemcsák Károly és Pásztor Ádám előadásában hallhatják a lemezen.

A CD az előadások alatt vásárolható meg a Puskás Shopban.

Játékunk nyertese: Weisz Nikolett

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Rozsdalovag és Fránya Frida musical Kálmán Imre Teátrumában - Jegyek itt!
A Rozsdalovag és Fránya Frida musical 2021 decemberében debütál a Kálmán Imre Teátrumban. Jegyek itt!
Vadak ura címmel érkezik az új musical! Jegyek itt!
Különleges látványvilággal várja a nézőket az új musical, amit októberben mutatnak be Budapesten a RAM Színházban.
Dr. Szöszi musical 2022-ben a BOK Csarnokban Budapesten - Jegyek itt!
A Legally Blonde musical magyar verziója a Doktor Szöszi musical 2022. január 14-15-én Budapesten a BOK Csarnokban debütál Szegő Adri, Janza Kata, Pesák Ádám, Bálint Ádám, Ladinek Judit, Kiss Zoltán, főszereplésével. Jegyek itt!
Bereczki Karácsony - Bereczki Zoltán koncertje Budapesten 2022-ben - Jegyek itt!
Bereczki Zoltán karácsonyi koncertje a Bereczki Karácsony 2022. december 20-án a MOM Kultban kerül megrendezésre. Jegyek itt!
A tizenötödik - Musical forradalom a Madách Színházban - Jegyek itt!
Borbély Richárd, Jenővári Miklós, Solti Ádám, Baranyai Annamária, Détár Enikő, Gallusz Nikolett, Kecskés Tímea, Ladinek Judit, Miller Zoltán, Posta Victor, Sánta László, Gubik Petra, Simon Boglárka főszereplésével érkezik az A tizenötödik ...
A Pál utcai fiúk musical Vácon - Jegyek itt!
A turné keretein belül a Pál utcai fiúk musical 2022. március 17-én Vácon a Madách Imre Művelődési Központban lesz látható!
A kőszívű ember fiaiból készül musical a Margitszigeten 2022-ben - Jegyek itt!
A Kőszívű, a Baradlay legenda musical 2022. június 17-én Budapesten a Margitszigeti Szabadtéri színpadon lesz látható! Jegyárak és jegyvásárlás itt! Főszerepekben Feke Pál, Serbán Atila, Polyák Lilla, Veréb Tamás, Ember Márk, Gubik Petra, ...
Jekyll és Hyde musical a Budapesti Operettszínházban - Jegyek és szereplők itt!
A Jekyll és Hyde 2022 tavaszától lesz látható a Budapesti Operettszínházban hármas szereposztásban. Jegyek és szereplők itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x