Az Ég tartja a földet musical Tokajban a Kecskeméti Katona József Színház előadásában - Jegyek itt!

Kelt: 2024.02.08

Az Ég tartja a földet musical Tokajban a Kecskeméti Katona József Színház előadásában - Jegyek itt! Az Ég tartja a földet musical 2024. június 22-én a Tokaji Fesztiválkatlanban lesz látható a Kecskeméti Katona József Színház előadásában. Jegyek itt!

Lezsák Sándor szövegkönyv és dalszövegíró, Szikora Robert zeneszerző, Zsuffa Tünde író és Cseke Péter a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház igazgatója, rendező, komoly feladatra vállalkozott, amikor Zsuffa Tünde az Ég tartja a Földet című - Árpád-házi Szent Erzsébet életéről szóló – regényét színpadra vitte.

A világ legismertebb magyar szentjét négyéves korában, hatalmi érdekek szakították el családjától – apjától, II. Andrástól és anyjától Merániai Gertrúdtól -, ám tragédiákkal övezett élete nem kérgesítette meg a szívét idegenben, a rideg türingiai udvarban. Mivel a királylány német földön nőtt fel, Türingiai Erzsébetként ismeri a világ, személyét nem kötik össze hazánkkal. A musical alkotói csapatának a célja pedig éppen az volt a kereszténység értékei és a magyar történelmi múlt hangsúlyozása mellett, hogy Magyarországon is felfedezzük és felemeljük a legismertebb szentet, akik a szegények és a betegek oltalmazója lett. Erzsébet nem csupán a középkor szentje, akit oltárokra festettek fel, hanem alakja kézzel fogható, életvitele, nyitottsága, modern gondolkodása, szerelme a férje iránt, rajongása a gyerekeiért, őszinte, fájdalmas gyásza az özvegységben, töretlen hite mind-mind arra inspirálta a szerzőket, hogy bebizonyítsák, egy hús-vér nőről van szó, aki minden korban „megállja” a helyét.

Szent Erzsébet életútjának üzenete a mai kor emberének is szól: nem tűrni a hamisságot és az igaztalanságot, segíteni az elesettet, járványok, természeti katasztrófák, éhínség idején is gyakorolni a cselekvő szeretetet. Nem csupán az erkölcsi értékek kerülnek előtérbe, hanem a lovagi kor és a keresztes hadjáratok korszakát is megismerhetik a nézők, miközben trónviszályok, gyilkosságok, kálváriák szövevényén át rajzolódik ki Erzsébet legendás portréja, akinek hite és bátorító szavai bátyjának, a későbbi IV. Béla királynak erőt ad a tatárok dúlta ország újjáépítésében.

Az Ég tartja a földet musical 2024. június 22-én a Tokaji Fesztiválkatlanban lesz látható a Kecskeméti Katona József Színház előadásában. Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Szereposztás:

Erzsébet - BORI RÉKA
Lajos - KOLTAI-NAGY BALÁZS
Walter lovag - BUCH TIBOR
II. András - SIPOS IMRE
Gertrúd - SZABÓ DOROTTYA
Zsófia - MÄRCZ FRUZSINA
Hermann gróf - SZEREDNYEY BÉLA (PÁL ATTILA)
Magister Konrád - FERENCZ BÁLINT
Guda - SZEGVÁRI JÚLIA
Izolda - HAJDÚ MELINDA
Waltraud - KOVÁCS GYOPÁR
Volker - ORTH PÉTER
Béla - VARGA-HUSZTI MÁTÉ
Albert mester - KELEMEN ÖRS
Henrik - MECHLE CHRISTIAN
Godehard - LAKATOS MÁTÉ
Vincentius - PÁL ATTILA (SIPOS ÁRON)
IX. Gergely pápa - SIRKÓ LÁSZLÓ
Frigyes császár - KÖRTVÉLYESSY ZSOLT

valamint a színház énekkara, tánctagozata

kis Erzsébet - Cserháti-Szalontay Lilien/Varnyú Szonja Gabriella
kis Guda - Varnyú Szonja Gabriella/Berkecz Petra
kis Lajos - Varga Áron/Kiss-Berdó Marcell
kis Hermann - Marosi Dávid/Dinka Botond
kis Ágnes és kis Zsófia - Csicsirkó Hanna/Cserháti-Szalontay Lilien
kis Béla és kis Hermann - Krémer Máté/Dongó Máté
kis Gertrúd - Horváth-Kenderes Annabella 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

István, a király Tokajban - Jegyek itt!
Dolhai Attila, Feke Pál, Malek Andrea, Miller Zoltán főszereplésével már nagy sikert aratott Tokajban az István, a király koncert, ami 2024-ben visszatér a Tokaji Fesztiválkatlanba. Jegyek lentebb!
Omega musical a Tokaji Fesztivál Katlanban - Jegyek itt!
A Gyöngyhajú lány - Omega musical 2024. augusztus 30-án a Tokaji Fesztiválkatlanban lesz látható. Jegyek az Omega musicalre itt!
Menopauza musical a Veresegyházi Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
A Menopauza 2024. július 29-én és 30-án Veresegyházon a Mézesvölgyi Nyár Szabadtéri Színpadon lesz látható.
Mária evangéliuma Kecskeméten - Jegyek itt!
Mária evangéliuma rockopera koncert 2024. március 23-án Kecskeméten a Nagytemplomban. Jegyek itt!
MÁZS 50 - Mészáros Árpád Zsolt születésnapi koncert - Jegyek itt!
Dolhai Attila, Janza Kata, Szinetár Dóra, Vágó Bernadett és még sokan mások fellépnek a MÁZS 50 koncerten. Mészáros Árpád Zsolt 50 éves sszületésnapi koncertjére jegyek már kaphatóak!
Szállj fel szabad madár koncert Varga Miklóssal Vácon - Jegyek és fellépők itt!
Szállj fel szabad madár koncert Varga Miklóssal Vácon - Jegyek és fellépők itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x