Britney Spears számok mesélik el Jézus életét?

Kelt: 2013.11.10

Britney Spears számok mesélik el Jézus életét? A bibliai történet és a tinisztárból lett pop ikon, Britney Spears zenéinek találkozása egy musicalben először csak tréfának indult, egy kis kreatív játéknak, ám a sikerre való tekintettel az alkotó, Patrick Blute hamar elkezdte komolyabban venni művét.

“Ez a valaha elmesélt legnagyobb történet, a valaha megírt legnagyobb zenével?” - teszi fel a kérdést Patrick Blute. A SPEARS című zenés darab ötlete akkor pattant ki a 23 éves egyetemista agyából, mikor ráeszmélt, hogy Jézus életének momentumai tökéletesen megjeleníthetőek egy-egy Britney Spears számon keresztül. A merész elképzelés színpadi formába öntötte, és 2012 áprilisában bemutatta a Columbiai Egyetem színpadán. A jegyek egy perc alatt elkeltek.
 
A darab címe nem csak az énekesnő nevére, de a Jézust a keresztfán oldalba szúró fegyverre is utal, hiszen az angol “spear” szó lándzsát jelent. A musical olyan slágerré lett Britney számokat vonultat fel a legkülönbözőbb stílusokban a gospeltől kezdve az operáig, mint az Ooops! I Did It Again, a Stronger, a One More Time vagy a Crazy.

“A SPEARS egy nagyon különleges színházi élmény. Bemutatja a huszonévesek szorongását egy olyan társadalomban, amelynek ezer a közlendője, de csekély a tartalma. Egy fontos, alapvető történetet mesél el a pop-kultúra töredékeinek felhasználával, nem sértve senkit.” - mondta Blute.

Patrick Blute mellett mára öt fős alkotói gárdából áll a SPEARS csapat, melynek tagjai a rendező Michael Bello, a zenei vezető Max Druz, a koreográfus Courtney Self, a producer Cori Capik és a tervező Christopher Vazquez.

Jelenleg is folynak a tárgyalások a szerzői jogokkal kapcsolatban, valamint a napokban kerül sor egy támogatói bemutatóra a Foxwoods Theatre-ben, New Yorkban. Ha minden jól megy, a SPEARS musical a Broadway színpadáról köszönhet majd vissza ránk.
 
 
- Szabó Remus -

 

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x