Kész a francia Vámpírok bálja musical első klipje - Videó itt!

Kelt: 2014.05.05

Kész a francia Vámpírok bálja musical első klipje - Videó itt! 2014. október 16-tól Le Bal des Vampires címmel Krolock gróf Párizsban is hódító útjára indul,a francia közönség. A francia Vámpírok közönség a Theatre Mogadorban lehet szemtanúja, hogyan csapnak le előadásról előadásra az éjszaka szörnyű démonai áldozataikra. A musical egyik betétdalát már felénekelték a szereplők!

A Vámpírok bálja musical Roman Polanski 1967-ben készült azonos című filmjének adaptációja, mely harminc évvel a film megjelenése után született és óriási siekrt aratott. Az ősbemutatóra 1997-ben a bécsi Raimund Színházban került sor, a premieren jelen volt a rendező Roman Polanski, a zeneszerző Jim Steinman és Bonnie Tayler is, kinek Total Eclipse of the Hearth című slágerére épül a musical több dala is. 

Bécsben a darab óriási sikerre tett szert, s a sikeren felbuzdulva Stuttgartban és Hamburgban is színpadra vitték. A musical a német közönség kedvencévé vált, rövid idő elteltével kultmusicalként emlegették. Tallinban és a Broadwayen azonban megbukott a darab, s Varsóban is csak mérsékelt volt a siker. 

Simon Edit producer a bécsi bemutatón szeretett bele a musicalbe, s még ott elhatározta, hogy a Vámpírok bálját a magyar közönségnek is látnia kell. 2004-től kezdte el azt a kemény munkát, melynek végül gyümölcseként a Magyar Színház falai között 2007. június 30-án bemutatták hazánkban is a Vámpírok bálját. A bemutató óta több mint 100 előadást élt meg a darab Budapesten és folyamatosan színpadon van. 

A magyar előadás szövegét Miklós Tibor írta, a díszlet pedig Kentaur munkáját dicséri. Az előadás a mai napig telt házzal fut hazánkban, szinte kultusza van a vámpíroknak, évente egyszer vámpírtalálkozót is rendeznek, ahol a nézők testközelből is találkozhatnak az éjszaka rémisztő lényeivel. S bár minden évben csupán két szezonban -egy nyári és egy téli- kerül a színház műsorára, mégis az ország második legkedveltebb előadása lett. Olyannyira sikeres a magyar előadás, hogy a szereplői közül többen is kaptak szerepet a németországi változatban, Kentaur fantasztikus díszletei pedig a belga produkcióban is helyet kaptak.

A siker széria pedig folytatódik, ugyanis 2014. október 16-tól Le Bal des Vampires címmel Krolock gróf Párizsban is hódító útjára indul,a francia közönség. A francia Vámpírok közönség a Theatre Mogadorban lehet szemtanúja, hogyan csapnak le előadásról előadásra az éjszaka szörnyű démonai áldozataikra. A musical egyik betétdalát ahogyan azt Magyarországon is tették a francia szereplők is felénekelték a premier előtt. Videó lentebb!

Itthon pedig júúnius 12-től elkezdődik a nyári szezon, s szeptember 07-ig 13 alkalommal nyitja ki kapuit újra Krolock gróf kastélya a bolondos professzor és utazó társai előtt a Magyar Színházban. A pontos időpontok és a szereposztás már megtekinthető a musical honlapján és már a jegyek is megvásárolhatók ide kattintva.

 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Az Operaház Fantomja újabb mérföldkövéhez érkeztünk!
Az Operaház Fantomja musical történetében a magyar előadás is egy jelentős mérföldkő volt.
We Will Rock You musical 2015-ben Bécsben!
A We Will Rock you musical 2015. január 20 és március 1 között lesz látható Bécsben a Wiener Stadthalleban.

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x