Miss Saigon musical CD jelent meg!

Kelt: 2013.01.01

Miss Saigon musical CD jelent meg! A Budapesti Operettszínház előadásának élő felvétele jelent meg lemezen. A Miss Saigon musical CD-n énekel Dolhai Attila, Szabó P. Szilveszter, Vágó Zsuzsi, Feke Pál, Bordás Barbara, Kerényi Miklós Máté, Csengeri Ottília és Csuha Lajos is.

A nyolcvanas évek közepén, A nyomorultak sikere után Claude-Michel Schönberg új témát keresett. Komponálás közben épp kávészünetet tartott, s belelapozott egy magazinba, amit valaki a zongorán hagyott. Ebben látta meg azt a fotót, amin egy vietnami édesanya Tan Son Nhut repülőterén éppen végső búcsút int a háború alatt született kislányának. A különös kép mögött egy nagyszabású kutatás állt, mely kiderítette, ki a lány apja: egy egykori amerikai katona - hozzá utazott a gyerek, akiről anyja lemondott, hogy neki jobb életet biztosítson. Alain Boublil szövegíró és Claude-Michel Schönberg számára ez volt a kezdet.

A premierre 1989. szeptemberében került sor a londoni West Enden, ahol a darabot több mint 4 ezer alkalommal játszották tíz éven keresztül, majd bemutatták a Broadway-n, Kanadában, Németországban, a Fülöp-szigeteken, Hollandiában, Brazíliában, Norvégiában és Új-Zélandon is.

"Musicalek jönnek és mennek, de ez a darab maradandó" - írta a Sunday Times, s igazuk lett, hiszen a Miss Saigont a mai napig sorra mutatják be a világ legkülönbözőbb országaiban. Hazánkban kétszer került színre, minden alkalommal KERO® rendezésében: 1994-ben a Szegedi Szabadtéri Színpadon, majd az Operettszínházban játszották, 2011-től ugyancsak itt látható, de a premierre Sopronban, az MKB Musical Aréna gigantikus szabadtéri színpadán került sor, több száz közreműködővel, igazi sztárokkal a színpadon.

A CD ezt az előadást rögzíti, pontosabban a musical 17 legfontosabb számát, természetesen az elhangzás sorrendjében, követve a történetet. A felvételen a női főszerepet, Kimet Vágó Zsuzsi, Chris-t, az amerikai katonát Dolhai Attila énekli, de hallható mellettük a Budapesti Operettszínház több kiváló művésze: Szabó P. Szilveszter, Feke Pál, Bordás Barbara, Kerényi Miklós Máté, Csengeri Ottília és Csuha Lajos is.

Az élő előadásfelvétel a Budapesti Operettszínház sztárjaival 2013. január 14-én jelenik CD-n.


Miss Saigon dallista:

1. Vágó Zsuzsi, Csengeri Ottília, Szabó P. Szilveszter, Dolhai Attila, Feke Pál, Ábrahám Gabriella, Szabó Dóra, Szűts Rita, Mirtse Réka, Musical Együttes: Saigonban tüzes az éj

2. Csengeri Ottília, Vágó Zsuzsi, Németh Ádám, Musical Együttes: A lelkem moziján

3. Dolhai Attila: Istenem, miért?

4. Vágó Zsuzsi, Dolhai Attila: Napfény, holdfény

5. Vágó Zsuzsi, Dolhai Attila, Kerényi Miklós Máté: Az esküvő - Thuy közbelép

6. Vágó Zsuzsi, Dolhai Attila: Szaxofon-duett

7. Szabó P. Szilveszter, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Tamás, Aczél Gergő, Petróczi Gábor, Musical Együttes: Saigon eleste

8. Vágó Zsuzsi, Bordás Barbara: Még mindig hiszem

9. Vágó Zsuzsi, Kerényi Miklós Máté, Musical Együttes: Thuy halála

10. Szabó P. Szilveszter: Ágyban ér a halál

11. Vágó Zsuzsi, Musical Együttes: Én érted adnám életem

12. Feke Pál, Musical Együttes: Bui-doi a név

13. Vágó Zsuzsi, Szabó P. Szilveszter, Feke Pál, Csuha Lajos, Musical Együttes: Bangkok

14. Vágó Zsuzsi, Kerényi Miklós Máté, Ambruzs Ádám, Kádár Szabolcs, Angler Balázs, Karányi Péter, Petróczi Gábor, Vizi Dávid, Musical Együttes: Kim rémálma

15. Bordás Barbara: Most már, hogy láttam

16. Szabó P. Szilveszter, Musical Együttes: Az amerikai álom

17. Vágó Zsuzsi, Dolhai Attila, Visnyei Máté: Kim halála

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x