Az Elton John-film a születésétől a kilencvenes évekig dolgozza fel a sztár életét!

Kelt: 2014.07.26

Az Elton John-film a születésétől a kilencvenes évekig dolgozza fel a sztár életét! Az Elton John-film a születésétől a kilencvenes évekig dolgozza fel a sztár életét

Születésétől a kilencvenes évekig, elvonókúrájáig dolgozza fel Elton John életét a Rocketman című film, amelynek forgatókönyvét Lee Hall írja.

"Régóta dolgozom Eltonnal" - mondta el a Billy Elliot Oscar-jelölt írója a BBC Radio 4  adásában.
   
Hall beszámolt róla, hogy Tom Hardy alakítja majd a zenészt a filmben és a történetből pályafutása zökkenői sem maradnak ki.
   
A zenész korábban maga is elismerte, hogy drogfüggősége "szörnyeteggé" változtatta. Az elvonókúrára a kilencvenes években szánta rá magát, azt követően új lendületet vett pályafutása, és béranyától két gyermeke született, akiket társával, David Furnishsel nevel.
   
Hall elmesélte, hogy az énekes teljes betekintést adott neki életébe a forgatókönyv írásakor. Házába is elvitte, és megmutatta neki egy széfben őrzött személyes naplóit, amelyeket el is olvashatott. "Ugyanakkor a forgatókönyvhöz egyszer sem fűzött kommentárt és egyáltalán nem avatkozott bele" - tette hozzá.
    
Hall a 2000-ben bemutatott Billy Elliot című filmből később musicalt is írt, amelynek zenéjét Elton John szerezte. A zenés darab kilenc éve fut a londoni West Enden. Ez a sikeres együttműködés vezetett a Rocketman című film születéséhez, amelyben a zenész executive producerként szerepel.
A produkciót 2014 végén kezdik forgatni. Hall a rádióinterjúban arról is beszélt: minél tovább foglalkozik a filmmel, annál erősebben érzi az Elton John és a munkáscsaládból származó, de balettről álmodó Billy Elliot története közötti párhuzamot. "Minél többet beszélgettem Eltonnal, annál világosabb volt, hogy ő Billy Elliot. Úgy 13 éves korától járt az akadémiára, ahol klasszikus zongoraművésznek tanult, aztán felfedezte Elvis Presleyt, a többi pedig már történelem" - mondta Hall.
Forrás: MTI
 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

ABBA - THE SHOW 2014 - Győr, Budapest, Szeged - Jegyvásárlás és jegyek itt!
Turnézik az ABBA - THE SHOW! 2014-ben újra Magyarországon a show. Szegeden, Budapesten és Győrben is koncerteznek 2014. december 27-én, 28-án és 29-én. A szegedi, budapesti és győri koncertekre a jegyek már kaphatóak!
A Budapesti Operettszínház 2014/2015-ös bemutatói - A Legendák évada
A Fame musical, A bajadér, Isten pénze musical, Mozart musical, Én és a kisöcsém és számos meglepetés várja a közönséget a Budapesti Operettszínházban a 2014/2015-ös évadban
Kész a francia Vámpírok bálja musical első klipje - Videó itt!
2014. október 16-tól Le Bal des Vampires címmel Krolock gróf Párizsban is hódító útjára indul,a francia közönség. A francia Vámpírok közönség a Theatre Mogadorban lehet szemtanúja, hogyan csapnak le előadásról előadásra az éjszaka szörnyű ...
Ingyen tekinthető meg a népszerű Broadway musical magyar változata!
Ingyen nézhetjük meg a népszerű musicalszerző egyik előadásának magyar változatát. A népszerű musicalt 1500 alkalommal játszották a Broadway-n.
Aladdin musical a Broadway színpadán
Új Disney musical debütál a Broadway színpadán.
15 éves Rómeó és Júlia musical az Arénában! Jegyek itt!
2019. szeptember 14-én este a Papp László Budapest Sportarénában láthatjuk egy monumentális előadás keretében. A frissített szereposztás új élményt garantál.
Meglepetéssel vár a 100. A muzsika hangja musical előadás! Jegyek még kaphatók!
2019. április 24-én este 7-kor A MUZSIKA HANGJA 100. előadása lesz a Magyar Színházban - #muzsikahangja100

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x