Mamma Mia Musical 5000. előadás

Kelt: 2013.11.02

Mamma Mia Musical 5000. előadás New Yorkban a Broadwayn 2001. október 18-a óta, immár 12 éve fut töretlen sikerrel a Mamma Mia Musical. Szombaton láthatja a közönség az 5000. előadást! 12 év és 5000 alkalom után pedig a produkció új helyre költözik, a Broadhurst Színházba.

A legendás hírű svéd együttes, az ABBA, zenéjét minden korosztály ismeri szerte a világon. 25 évvel azután, hogy a Waterloo című dalukkal megnyerték a Eurovíziós Dalfesztivált, nagyszerű slágereik a musical világában is hódító útjukra indultak. 1999. április hatodikán Londonban a Prince Edward Theatre-ban bemutatták a Mamma Mia című ABBA musicalt, melynek a zenekar két egykori tagja Benny Anderson és Björn Ulveus írta a zenéjét.

New Yorkban a Broadwayn 2001. október 18-a óta, immár 12 éve fut töretlen sikerrel a darab. Szombaton láthatja a közönség az 5000. előadást! 12 év és 5000 alkalom után a produkció új helyre költözik, a Broadhurst Színházba. A siker pedig valószínüleg tovább folytatódik, mivel a musicalből film is készült, ami a vártnál jóval nagyobb sikert aratott. A Mamma mia film Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Stellan Skarsgard, Julie Walters és Amanda Seyfried főszereplésével Magyarországon is látható volt, s DVD-n is megjelent. Azonban a magyar rajongók hamarosan nem csak a DVD-t élvezhetik.

Örömhír a hazai rajongóknak, hogy a Madách Színház megkapta a jogot, hogy színpadra állítsa a musicalt, s nem is akárhogy, hiszen a világon először a magyar előadás lehet non-replica előadás, tehát a rendező saját felfogásban viheti színpadra a történetet. Először a 2014-es Szegedi Szabadtéri Játékokon mutatják be a magyar változatot, s utána pedig a kőszínházban is műsorra kerül. A magyar előadásról bővebben itt olvashattok!

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Mamma Mia! a Madách Színházban és a Szegedi Szabadtéri Játékokon!
Mamma Mia musical Szegeden és Budapesten! A jegyek értékesítése már elindult a szegedi előadásokra. Szereposztás, premier és minden információ, amit tudni lehet a musicalről.
Jön a 700. jubileumi Az Operaház Fantomja előadás a Madách Színházban!
A 2013-as év rendkívüli a budapesti előadás életében, hiszen május harmincadikán egy exkluzív előadással ünnepelte 10. évfordulóját, november 9-én pedig Az Operaház Fantomjának 700. előadása lesz a Madách Színházban.
Rómeó és Júlia 10 éves Jubileumi gála a Budapesti Operettszínházban - Jegyek itt!
A legendás Rómeó és Júlia musical előadás 10 éves jubileumát egy díszelőadással ünneplik 2014. január 24-én a Budapesti Operettszínházban.
A Dirty Dancing Bécsbe érkezik 2014-ben! Jegyek itt!
A Dirty Dancing muical Bécsbe érkezik. A népszerű produkció 2014. szeptember 21-étől október 26-áig megtekinthető a bécsi Stadthalle-ban.
Evita musical Sopronban! Jegyek már kaphatóak!
A Madonna főszereplésével világhírűvé vált Evita musical kerül bemutatásra a soproni MKB Arénában, főszerepben Feke Pállal. Jegyek hamarosan!
Megvannak a II. Musical Pályázat továbbjutói!
Döntés született a Madách Színház második musicalpályázatának harmadik fordulójában Az utolsó előtti fordulóban négy pályamű versenyezhet tovább. Az első helyezett jutalma: bemutató a Madách Stúdióban.
INGYEN lesz látható a Marie Antoinette musical! Regisztráció itt!
INGYEN lesz látható a Marie Antoinette musical! Regisztráció itt!
Kincsem musical 2020-ban Nyíregyházán a Timpex Arénában - Jegyek itt!
A Kincsem musical 2020. augusztus 26-án Nyíregyházán a Timpex Arénában lesz látható. Jegyek itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x