A kétbalkezes varázsló mesemusical a Magyar Színházban! Jegyek itt!

Kelt: 2023.11.06

A kétbalkezes varázsló mesemusical a Magyar Színházban! Jegyek itt! Egy újabb mesemusical bemutatót tart a Pesti Magyar Színház 2023. december 19-én. A "magyar Harry Potter" történetét láthatjuk nagyszínpadon.

Ennek a varázslatos történetnek a főszereplője egy ügyetlen mágustanonc, Fitzhuber Dongó, aki bár megkapta a varázslóoklevelét, de annyira kétbalkezes, hogy csupán egy lakótelepi varázslóhivatalban jut neki hely. Ugyan mit lehet kezdeni egy ilyen unalmas helyen? Először is össze kell barátkozni valakivel, hiszen együtt mégiscsak könnyebb! Dongó meg is ismerkedik egy Éliás Tóbiás nevű kisfiúval, akivel fantasztikus kalandokba csöppennek. Néha az eszükre, néha az ügyességükre, néha mindkettőre szükség lesz, hogy megoldják a viccesebbnél viccesebb, csavarosabbnál csavarosabb feladatokat.

De a sok tréfa mellett a történet olyan örök értékekre is megtanít, mint a hűség, a barátság és a társainkért, pajtásainkért való kiállás. És megtanít a mese, a művészet csodás hatalmára és szeretetére is, mert sohase feladjük, hogy mindenkiben és mindenhol lakozik valami mesés, valami varázslatos!

A kétbalkezes varázslót a „magyar Harry Potternek” is nevezik; és valóban: szellemességben, fantáziában, meglepő fordulatokban fel is veszi a versenyt a világhírű mesével. Sőt! Nekünk, magyaroknak még többet jelent, mert olyan dolgokat is felvillant, amiket csak mi értünk igazán, és amik csak a mi szívünket dobogtatják meg.

Jegyvásárlás ide kattintva!

Szereposztás:
Fitzhuber Dongó: Kosznovszky Márton
Első Badar: Szűcs Sándor
Lanolin (a lánya): Szűcs Enikő
Irma néni (nyugdíjas boszorkány): Bede-Fazekas Annamária
Hoppmester: Barsi Márton
Étekfogó: Tóth Géza Gergő
Dzsinn Tata: Fillár István
Dzsinn Fizz: Eszenszky Gergely
Bodweiser Ünög (varázsló): Szurcsík Ádám
Csikorgó Csőkorgó: Molnár Janka
Nagy Kulcsmásoló: Fellinger Domonkos
Csapcsöpp hangja: Péteri Lilla

ALKOTÓK:
Díszlet- és jelmeztervező: Kovács Yvette Alida
Zene és dalszöveg: Szolnoki Péter - Duba Gábor
Zenei vezető: Szemenyei János
Dramaturg: Deres Péter
Művészeti konzulens: Nagy Petra
Koreográfus: Gyenes Ildikó
Ügyelő: Tóth Flamina
Rendezőasszisztens: Lestyán Luca
Rendező: GÉMES ANTOS

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x