A Szabadakarat 2024-ben Ember Márkkal látható újra a Margitszigeten - Jegyek itt!

Kelt: 2024.05.21

A Szabadakarat 2024-ben Ember Márkkal látható újra a Margitszigeten - Jegyek itt! A SZABADAKARAT >>>> koncertszínház 2024. május 28.-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható. Jegyek itt!

A reformkor első „celeb párja”, Petőfi Sándor x Szendrey Júlia különc szokásait, egymásnak jutott két évük felfokozott érzelemvilágát, a véleményformáló szerepük jelentőségét húzza meg tengelyül és mesél köré egy térben és időben is szabadon mozgó, koncerthangulatú történetet, a szabadakarat >>>> című előadás.

A darab egy különleges és Magyarországon egyedülálló feldolgozásban viszi színpadra Petőfi Sándor életének egy meghatározó időszakát.

Nem az 1848-as szabadságharcot, és Petőfi benne játszott központi szerepét állítjuk előtérbe, hanem az ő és Szendrey Júlia közötti szenvedélyes szerelmet, akik, mint a reformkor első „celebjei”, legismertebb szerelmi párosaként írták be magukat a történelembe.
A történet három időszakban és helyszínen játszódik. Leginkább arra koncentrál, hogy miért találtuk újra és újra a lánglelkű, de gyenge fizikumú költőt a csatatéren. Petőfi dilemmája középpontjába nem csak a szabadság és a szerelem áll, hanem az is, hogy tollal vagy karddal szolgálja-e hűségesebben szeretett hazáját, mit vár el tőle az imádott jakobinus hagyomány, a Tízek Társasága, a Pilvaxbeliek, Vahottól Vörösmartyig a hajdani mentorok – és mit Júlia?

Az előadás modern eszközökkel közelít, amiben a jelenetek ritmusa sokkal közelebb áll a mai fiatal generáció vizuális kultúrájához, az Insta- és TikTokon dinamikájához. A szabadakarat >>>> egy olyan, újszerű színházi élményt kínál, melynek végén mindenki a saját maga által megélt történetet viheti majd haza.

A SZABADAKARAT >>>> koncertszínház 2024. május 28.-án a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon lesz látható.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Az innovatív színpadi megoldásokat fülbemászó dallamok és népszerű hazai művészek -Schoblocher Barbara, Ember Márk, Staub Viki, Tóth Mátyás - teszik felejthetetlenné. 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Szállj fel szabad madár a Fertőrákosi Barlangszínházban - Jegyek és fellépők itt!
A Szállj fel, szabad madár! koncert 2024. május 19-én látható a Fertőrákosi Barlangszínházban Mészáros Árpád Zsolt, Nagy Szilárd, Ragány Misa, Réthy Zsazsa, Tarján Pál főszereplésével. Jegyek itt!
István, a király Tokajban - Jegyek itt!
Dolhai Attila, Feke Pál, Malek Andrea, Miller Zoltán főszereplésével már nagy sikert aratott Tokajban az István, a király koncert, ami 2024-ben visszatér a Tokaji Fesztiválkatlanba. Jegyek lentebb!
Csókkirály az Újszegedi Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
A Csókkirály show 2024. július 24-én Szegeden az Újszegedi Szabadtéri Színpadon lesz látható. Jegyek itt!
Rómeó és Júlia musical Budapesten 2024-ben - Jegyek itt!
A Rómeó és Júlia musical 2024. június 9-én újra a Papp László Sportarénában lesz látható.
A padlás musical a Tokaji Fesztiválkatlanban - Jegyek itt!
A padlás musical 2024. július 26-án Tokajban lesz látható a Tokaji Fesztiválkatlan szabadtéri színpadán a Veres1 Színház előadásában. Jegyek és szereplők itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x