Aranylabdás költészet – verslemez a Puskás, a musical színészeivel

Kelt: 2021.11.01

Aranylabdás költészet – verslemez a Puskás, a musical színészeivel A Puskás, a musical szereplői különleges kiadvánnyal készültek. A 28 verset tartalmazó CD egy igazi újdonság.

A Puskás, a musical minden alkotója számára fontos a magyar nyelvi kultúra védelme és ápolása. Tizennégy az előadásban is játszó színművész összesen huszonnyolc magyar verset mond ezen a lemezen a magyar irodalom legfontosabb költőitől, azok legszebb versei közül. Aranylabdás költészet a címe a válogatásnak, utalva ezzel egyszerre a magyar irodalom egyediségére és kiválóságára, másrészt a Puskás, a musical főszereplője, Puskás Ferenc fényes labdarúgó pályafutására.

A lemezre Kosztoláyni Dezső, Juhász Gyula, Arany János, Petőfi Sándor, Berzsenyi Dániel, Kisfaludy Károly, Tompa Mihály, Kölcsey Ferenc, Csokonai Vitéz Mihály, Radnóti Miklós, Arany János, Kazinczy Ferenc, Móra Ferenc, Ady Endre, Mikes Kelemen művei kerültek fel. A cinege cipőjétől A walesi bárdokon át Zrínyi daláig mindenki megtalája a kedvencét a lemezen.

A magyar irodalom legszebb verseiből válogatott összeállítást Gubik Petra, Náray Erika, Ember Márk, Bakos-Kiss Gábor, Barát Attila, Berettyán Nándor, Chajnóczki Balázs, Cseke Péter, Fehér Tibor, Imre Roland, Károlyi Krisztián, Nagy Sándor, Nemcsák Károly és Pásztor Ádám előadásában hallhatják a lemezen.

A CD az előadások alatt vásárolható meg a Puskás Shopban.

Játékunk nyertese: Weisz Nikolett

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Rozsdalovag és Fránya Frida musical Kálmán Imre Teátrumában - Jegyek itt!
A Rozsdalovag és Fránya Frida musical 2021 decemberében debütál a Kálmán Imre Teátrumban. Jegyek itt!
Vadak ura címmel érkezik az új musical! Jegyek itt!
Különleges látványvilággal várja a nézőket az új musical, amit októberben mutatnak be Budapesten a RAM Színházban.
Dr. Szöszi musical 2022-ben a BOK Csarnokban Budapesten - Jegyek itt!
A Legally Blonde musical magyar verziója a Doktor Szöszi musical 2022. január 14-15-én Budapesten a BOK Csarnokban debütál Szegő Adri, Janza Kata, Pesák Ádám, Bálint Ádám, Ladinek Judit, Kiss Zoltán, főszereplésével. Jegyek itt!
A
Közreműködik: Borbély Richárd, Simon Boglárka, Détár Enikő, Gallusz Nikolett, Ladinek Judit
Made in Hungaria musical EXTRÁKKAL Szilveszterkor Budapesten - Jegyek itt!
A Made in Hungaria szilveszteri előadásban meglepetésekkel is készülnek a közönségnek!
István, a király kiállítás és Aréna előadás is lesz 2023-ban!
Nagyszabású programsorozattal, a Magyar Nemzeti Múzeumban kiállítással, a Papp László Budapest Sportarénában jubileumi előadással, továbbá koncertturnéval ünneplik az István, a király című rockopera bemutatásának 40. évfordulóját jövőre.
WEBBER – Requiem, Örök Világosság az Operettszínházban - Jegyek itt!
WEBBER – Requiem, Örök Világosság az Operettszínházban!
Magyar és világirodalmi klasszikusokkal találkozhatunk Szatmárnémetiben!
Magyar és világirodalmi klasszikusokkal, valamint sok zenével indítja az új évadát a szatmárnémeti Harag György Társulat

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x