Best of KERO musicalünnep a bajai Petőfi-szigeten - Jegyek itt!

Kelt: 2021.12.15

Best of KERO musicalünnep a bajai Petőfi-szigeten - Jegyek itt! BEST OF KERO – BAJAI MUSICALÜNNEP címmel egy nagyszabású, látványos musical szuperprodukciót mutatnak be, amelynek műsorszámai az elmúlt 10 év musicalsikereit idézik. A Best of KERO gála 2022. augusztus 13-án kerül megrendezésre.

2022-ben ünnepli 10. jubileumát a Bajai Szabadtéri Játékok. A Baja Marketing Kft. 2012 augusztusában szervezett először nagyszabású szabadtéri színházi szuperprodukciót a Szentháromság téren – első ízben a MISS SAIGON című musicalt láthatták az érdeklődők. Célunk a város kulturális palettájának színesítése, magas művészi színvonalú, látványos színházi előadások meghívása, és ezzel együtt természetesen Baja turisztikai programkínálatának bővítése is volt.

Az azóta eltelt egy évtized alatt összesen 13 produkciót mutattak be a Bajára érkező neves művészek, 28 feledhetetlen estét szerezve nemcsak a város színházkedvelő közönségének, hanem az ide látogató vendégeknek, turistáknak is. Többször előfordult olyan év is, amikor két produkció is bemutatásra került, sőt két előadás esetében premiert láthatott a helyi közönség!Csupán egy esztendő maradt ki a játékok történetében – 2020-ban a Covid-helyzet miatt kellett elhalasztanunk az arra az évre tervezett produkciót.

A Bajai Szabadtéri Játékok krónikája:

2012. augusztus 24., 25., 26. MISS SAIGON – musical Budapesti Operettszínház
2013. augusztus 29., 30., 31. RÓMEÓ ÉS JÚLIA – musical Budapesti Operettszínház
2014. augusztus 21., 22., 23. ELISABETH – musical Budapesti Operettszínház
2015. augusztus 21., 22. SZENTIVÁNÉJU ÁLOM – worldmusical Budapesti Operettszínház
2015. augusztus 28., 29. CSÁRDÁSKIRÁLYNŐ – operett Budapesti Operettszínház
2016. augusztus 21. MÁGIKUS OPERETT A SUGOVICA PARTJÁN – operett gála Budapesti Operettszínház
2016. augusztus 26., 27. SZÉP NYÁRI NAP – Neoton-musical Budapesti Operettszínház
2017. augusztus 19. BEST OF MUSICAL – musical gála Budapesti Operettszínház
2017. augusztus 25., 26. MÁGNÁS MISKA – operett Budapesti Operettszínház
2018. augusztus 24., 25., 26. ISTVÁN, A KIRÁLY – rockopera (bemutató!) Budapesti Operettszínház
2019. augusztus 23., 24., 25. APÁCASHOW – musical Budapesti Operettszínház
2019. szeptember 13. A SZABADSÁG VÁNDORAI – Demjén-musical (bemutató!) Nemzeti Lovas Színház
2021. augusztus 13., 14. WE WILL ROCK YOU – Queen-musical PS Produkció

Az előadások helyszíne az első hat évben a város három oldalról épületekkel, egy oldalán pedig a Sugovica folyóval keretezett mediterrán jellegű, gyönyörű főtere, a Szentháromság tér volt, majd két évre leköltözött az óriási szabadtéri színpad és nézőtér zöldövezetbe, a Petőfi-szigetre a rendezvénytérre. 2021-ben ismét a főtéren vártuk a nézőket.

Megszámolni is nehéz, mennyi kiváló művész (színészek, táncosok, énekesek) lépett színpadra ebben a 10 esztendőben Baján. A produkciók színpadra állításában a bajai, színházzal foglalkozó fiatalok is sokat segítettek, hiszen a legtöbb előadásban helyi statiszták, technikusok, díszítők, öltöztetők, háttérben dolgozók is aktívan közreműködtek. A művészet közösségkovácsoló ereje tehát így is megmutatkozott, sok-sok élményt, tapasztalatot, barátságokat hozva a bajaiaknak is.

A sikertörténet pedig 2022-ben is folytatódik! Szeretnénk ezt a 10 évet méltóképpen megünnepelni, ezért ismét két produkcióval lepjük meg a közönséget – a műfaji sokszínűség jegyében egy operett és egy musical előadással. S miután a játékok történetében a legtöbb nagysikerű szuperprodukciót Kerényi Miklós Gábor KERO rendezte, így 2022-ben az ő két alkotását hívtuk meg, méghozzá a bajai színpadon nagy sikereket aratott sztárok megjelenésével. Így lesz itt többek között Szabó P. Szilveszter, Oszvald Marika, Veréb Tamás, Szendy Szilvi, Peller Károly, Kardffy Aisha, Kerényi Miklós Máté, Denk Viktória, Cseh Dávid Péter és Kollár Péter Erik.

Az ő szereplésükkel  BEST OF KERO – BAJAI MUSICALÜNNEP címmel egy nagyszabású, látványos musical szuperprodukciót mutatunk be, amelynek műsorszámai az elmúlt 10 év musicalsikereit idézik. A Best of KERO gála 2022. augusztus 13-án kerül megrendezésre.

Jegyárak és jegyvásárlás itt!

Ezt követi augusztus 20-án a SISSI, A MAGYAR KIRÁLYNÉ - ERZSÉBET című Huszka Jenő-operett (Jegyek itt!), amely a  Monarchia Operett előadásában egy nagy szerelem izgalmas és szórakoztató táncos-énekes világába enged bepillantást a Petőfi-szigeten a rendezvénytéren, megújult nézőtérrel, sztárszereposztással, fantasztikus látványvilággal, sok-sok meglepetéssel! 

Megosztás:

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x