Ők lesznek a Carmen musical szereplői az Operettszínházban!

Kelt: 2024.01.23

Ők lesznek a Carmen musical szereplői az Operettszínházban! Homonnay Zsolt rendezésében Nádasi Veronika, Kocsis Dénes, Dolhai Attila, Janza Kata, Peller Anna, Serbán Attila és számos művész mellett új, fiatal tehetségekkel debütál a Carmen musical az Oeprettszínházban.

Elkezdődtek Frank Wildhorn Carmen című musicaljének próbái a Budapesti Operettszínházban. A világhírű zeneszerzőnek az örök nő szenvedélyességét középpontba állító, varázslatos darabja először kerül bemutatásra Magyarországon. A várva várt hazaiősbemutatót Orbán János Dénes Kossuth-díjas drámaíró, műfordító magyar fordításával és dalszövegeivel, Túri Erzsébet Rubányi Vilmos- és Vágó Nelly-díjas díszlettervező díszleteivel, Füzér Anni Jászai Mari-díjas jelmeztervező kosztümjeivel, Krizsán Dániel koreográfiájával, Tassonyi Zsolt karmester, zenei vezető szimfonikus hangszerelésével, valamint Homonnay Zsolt Jászai Mari-díjas, Honthy-díjas színházi alkotó rendezésében láthatja a nagyközönség.

A január 18-i olvasópróbán Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes, a Nagymező utcai teátrum főigazgatója köszöntötte az alkotókat és a szereplőket. Mint elmondta, ismét felkészült kreatív alkotói, és kiemelkedően tehetséges, jó kondícióban lévő előadói csapat indítja útjára a Carmen próbafolyamatát, amiben a színház közönségkedvenc sztárjai mellett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Homonnay Zsolttal együtt vezetett osztályának hallgatói is színpadra lépnek. Kiss-B. Atilla számára külön öröm, hogy tehetséggondozó programja hangsúlyosan érvényre jut az előadásban, hiszen lehetőséget kínál saját SZFE-s növendékeinek, hogy megformálandó főszerepeikben bemutatkozzanak a nézők előtt mestereik, Földes Tamás, Nádasi Veronika és Homonnay Zsolt, valamint a teátrum népszerű, elismert és jelentős tapasztalattal bíró művészeinek oldalán, akár csak a végzős zenés színész osztály hallgatója.

Homonnay Zsolt elmondta, hogy Frank Wildhorn darabjának alapja Prosper Mérimée, a legendás francia novellista és regényíró Carmen című elbeszélése, amely 1845-ben látott napvilágot a Revue des deux Mondes című párizsi folyóirat hasábjain. A rendező koncepciója szerint az előadás a nő évezredek óta örök, csábító szenvedélyességét, valamint a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát és párharcát kívánja bemutatni 21. századi, extravagáns környezetben. Homonnay Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy ezt a múltban gyökeredző, ősidők óta létező ösztönös szenvedélyt minden korban fellelhetjük önmagunkban, bárhol is élünk a nagyvilágban. A musical története szerint egy spanyol kisvárosban eljegyzést tartanak: Mayor Mendoza, a helyi polgármester férjhez adja lányát, Catarinát José Riverához. Az esemény azonban váratlan fordulatot vesz, amikor megérkezik Carmennel az élen egy cirkuszi vándortársulat. A forróvérű, vadító, féktelen természetű lány megbolondítja Josét, olyannyira, hogy a férfi képes érte feladni addigi biztonságos,
kiegyensúlyozott, jól szervezett életét. A rendező kiemelte a sorsszerűséget, mint a színpadi történések szervező erejét: José bármennyire is okosan eltervezi saját életének útirányát, az ésszerű döntéseiből fakadó, egymásra épülő lépcsőfokokat, Carmen megjelenésével – figyelmen kívül hagyva a figyelmeztető jeleket – szinte egy pillanat alatt romba dönti mindazt, amit addig felépített maga körül. Homonnay Zsolt rávilágított arra is, hogy sosem tudhatjuk, terveinket mikor és hol húzza keresztbe a sors, és a fékezhetetlen érzelmek miként veszik át az uralmat a racionalitás felett.

A Budapesti Operettszínház új, hazai ősbemutatója kivételes módon egyesíti magában a drámai zenés színházat a káprázatos látványvilágú show elemeivel, aminek fókuszpontjában a cirkusz, mint műfaj és színpadi környezet áll. A rendkívül összetett színházi élményt kínáló előadás új szintre emeli Az Orfeum mágusa című, tavaly novemberben bemutatott, óriási sikert hozó produkció kapcsán a Budapesti Operettszínház és a Fővárosi Nagycirkusz együttműködését. A Carmenben organikus egységként kel életre a cirkusz és a musical, mintegy szimbiózist teremtve a két, rendkívül népszerű műfaj között. A produkcióban különös jelentőséggel bírnak a spanyol zenei hatások, az előadásban Luis Eduardo Castagno gitárművész is látható lesz.

A Budapesti Operettszínház újabb nagyszabású bemutatójának drámai története arra inspirálja a nézőket, hogy felfejtsék a darab mélyebb rétegeit; lehengerlő zenéje és káprázatos látványvilága a fiatalabb generációt is elcsábítja a Carmen előadásaira, a színház sztárjai és fiatal tehetségei pedig garanciát jelentenek arra, hogy önfeledt szórakozásban lesz része minden korosztály képviselőinek, amikor ellátogatnak a Budapesti Operettszínházba.

Szereposztás:
Carmen - Nádasi Veronika, Dancs Annamari, Lipics Franciska e.h.SZFE
Jose Rivera - Kocsis Dénes, Nemes Tibor e.h.SZFE, Tassonyi Balázs e.h.SZFE
Garcia - Dolhai Attila, György-Rózsa Sándor, Homonnay Zsolt
Katarina - Széles Flóra, Kelemen Fanni, Nagy Alma Virág e.h.SZFE
Fortune Teller - Janza Kata, Füredi Nikolett, Vágó Zsuzsi
Aunt Inez, Katarina nagynénje - Szulák Andrea, Auksz Éva, Peller Anna
Zuniga, rendőrfőnök - Nagy Lóránt, Németh Attila, Miklós Attila
Mayor Mendoza, polgármester - Földes Tamás, Szomor György, Pálfalvy Attila
Inmar, Jose barátja - Kiss Zoltán, Szerényi László, Kator Bálint
Isabelle - Faragó Alexandra, Kálmán Petra, Paláncz Daniella PBS
Porondmester - Laki Péter, Serbán Attila, Magócs Ottó
Carlos - Péter Richárd, Petridisz Hrisztosz
Kelvin - Angler Balázs, Imre Roland
Pap - Bardóczy Attila, Langer Soma
Kikiáltó - Köleséri Sándor, Fedinecz Pál
Flamenco gitáros - Luis Eduardo Castagno
Közreműködik: A Budapesti Operettszínház Musical Együttese, valamint Zenekara
Zenei vezető: Tassonyi Zsolt
Karmester: Tassonyi Zsolt, Oberfrank Péter
Karigazgató: Szabó Mónika
Díszlettervező: Túri Erzsébet
Jelmeztervező: Füzér Anni
Koreográfus: Krizsán Dániel
Rendező: Homonnay Zsolt

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

István, a király Tokajban - Jegyek itt!
Dolhai Attila, Feke Pál, Malek Andrea, Miller Zoltán főszereplésével már nagy sikert aratott Tokajban az István, a király koncert, ami 2024-ben visszatér a Tokaji Fesztiválkatlanba. Jegyek lentebb!
Dolhai Attila lesz a Rebecca musical főszereplője 2024-ben Szegeden!
Dolhai Attila lesz a Rebecca musical főszereplője 2024-ben Szegeden!
Menopauza musical a Veresegyházi Szabadtéri Színpadon - Jegyek itt!
A Menopauza 2024. július 29-én és 30-án Veresegyházon a Mézesvölgyi Nyár Szabadtéri Színpadon lesz látható.
Mária evangéliuma Kecskeméten - Jegyek itt!
Mária evangéliuma rockopera koncert 2024. március 23-án Kecskeméten a Nagytemplomban. Jegyek itt!
MÁZS 50 - Mészáros Árpád Zsolt születésnapi koncert - Jegyek itt!
Dolhai Attila, Janza Kata, Szinetár Dóra, Vágó Bernadett és még sokan mások fellépnek a MÁZS 50 koncerten. Mészáros Árpád Zsolt 50 éves sszületésnapi koncertjére jegyek már kaphatóak!
Szállj fel szabad madár koncert Varga Miklóssal Vácon - Jegyek és fellépők itt!
Szállj fel szabad madár koncert Varga Miklóssal Vácon - Jegyek és fellépők itt!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x