Sweneey Todd musical a Kolozsvári Magyar Operában!

Kelt: 2013.09.05

Sweneey Todd musical a Kolozsvári Magyar Operában! Zenés előadásokkal is készül a kolozsvári színház, így Stephen Sondheim Sweeney Todd című musicaljét Dragos Galgotiu román rendező állítja színpad

Az új évad első premierjére készül a Kolozsvári Állami Magyar Színház: Johannes von Tepl A földműves és a halál című művét mutatják be vasárnap.

Az alkotók csütörtökön Kolozsváron egy sajtótájékoztatón beszéltek az előadásról, amelyet Mihai Maniutiu rendező jegyez. A 15. század elején született művet George Banu neves román színikritikus javaslatára tűzték műsorra.

Visky András, az egyik fordító elmondta, hogy magyarra nincs átültetve az eredeti mű, ezért úgy határoztak, hogy a rendező által készített román nyelvű színpadi változatot fordítják magyarra. Az előadás szövegében a Károli Gáspár korabeli és a kortárs nyelvezet keveredik. A dalszövegeket Jónás Tamás költő szerezte az eredeti szövegből kiindulva. Maniutiu az előadásban a televíziós showműsorok jól ismert világát fordítja ki, hogy a halállal való szembesülés mély és őszinte pillanatait teremtse meg.

A sajtótájékoztatón Tompa Gábor színházigazgató bemutatta a kolozsvári társulat évadtervét is. Elmondta, hogy zsúfolt évad elé néznek, hiszen az előadásokon kívül számos irodalmi, zenei és filmes járulékos programot terveztek. A színház irodalmi programja keretében például november végén Kolozsvárra látogat Esterházy Péter, akinek Én vagyok a Te című művét felolvasószínházi előadás keretében mutatják be, majd a résztvevők beszélgethetnek az íróval. Hasonló keretek között szerepel majd Dragomán György író is Kolozsváron.

A társulat első nagyszínpadi bemutatójaként Bohumil Hrabal Őfelsége pincére voltam című művét viszik színre Michal Docekalnak, a Prágai Nemzeti Színház igazgatójának rendezésében. Ősbemutató lesz Demény Péter kolozsvári író Bolero című műve, amelyet Albu István rendez. Silviu Purcarete román rendező Roger Vitrac Viktor, avagy a gyermekuralom című darabját állítja színpadra, Miroslav Krleza Léda című művét pedig a horvát Robert Raponja jegyzi.

Zenés előadásokkal is készül a kolozsvári színház, így Stephen Sondheim Sweeney Todd című musicaljét Dragos Galgotiu román rendező állítja színpadra, Stephanie Robinson és Theodore Shank Serena in X-tremis című, szintén zenés művét Albu István rendezi. A kolozsvári színház stúdiószínpadán a vajdasági Urbán András fogja rendezni A. I. Vvegyenszkij orosz kortárs író Ivanovék karácsonya című darabját, Robert Woodruff pedig a Caravaggiót. Forrás: MTI

 

Megosztás:

Kapcsolódó hírek:

Miss Saigon musical CD jelent meg!
A Budapesti Operettszínház előadásának élő felvétele jelent meg lemezen. A Miss Saigon musical CD-n énekel Dolhai Attila, Szabó P. Szilveszter, Vágó Zsuzsi, Feke Pál, Bordás Barbara, Kerényi Miklós Máté, Csengeri Ottília és Csuha Lajos is.
Elfújta a szél musical a Budapesti Operettszínházban! Jegyek és szereposztás itt!
2013. december 13-én megújulva két szereposztásban kerül bemutatásra az Elfújta a szél musical a Budapesti Operettszínházban! Jegyek és szereposztás lentebb!
Evita musical Sopronban 2014-től! Jegyek itt!
Feke Pál főszereplésével mutatja be a Soproni Petőfi Színház az Evita musicalt! Részletek és jegyinfók lentebb!
Mága Zoltán Újévi Koncert 2014 - Jegyvásárlás itt!
2014-ben hatodik alkalommal kerül megrendezésre Közép-Európa legnagyobb újévi koncertje Budapesten a Papp László Sportarénában! Mága Zoltán és sztárvendégei 2014. január 1-én is várják a közönséget egy fergeteges ünnepi koncertre.
Elisabeth musical a Bajai Szabadtéri Színpadon 2014-ben! Jegyek itt!
A Miss Saigon és a Rómeó és Júlia musical után 2014-ben az Elisabeth musical lesz látható a Bajai Szabadtéri Színpadon!

 

 

 

 


EZT OLVASTAD

LEGFRISSEBB HÍREK


FACEBOOKLEGOLVASOTTABB HÍREK

Az elmúlt 5 napban nem volt új cikk,
így nincs legolvasottabb sem.

 

 

 

 

Ezt olvasta már?x